A&M Group Jaguar Maastricht
 

Wilt u uw zomer- winterbanden laten wisselen? 

Maak werkplaatsafspraak

zomer- en winterbanden

Banden wisselen bij Jaguar Maastricht

Zodra de buitentemperatuur onder de 7º C komt, adviseren wij u om uw zomerbanden naar winterbanden te wisselen. Hiermee rijdt u veiliger en comfortabeler. U kunt hiervoor eenvoudig een afspraak maken via onze werkplaatsafspraken planner. Heeft u uw banden opgeslagen in ons bandenhotel? Vermeld dit dan bij uw aanvraag. 

Maak werkplaatsafspraak

Zomer- winterbanden mogelijkheden

Welke banden het beste passen bij uw Jaguar hangt af van een aantal factoren en omstandigheden zoals uw rijgedrag, de ondergrond en het seizoen. Bij Jaguar Maastricht kijken we graag met u mee en geven wij aan de hand van uw wensen een passend advies. Hierdoor geniet u altijd van een optimaal rijplezier en staat veiligheid voorop.

Vraag aan een van onze service adviseurs welke mogelijkheden er zijn voor uw Jaguar. Naast losse zomer- of winterbanden hebben we ook complete winterwielensets en velgen beschikbaar. Wij werken uitsluitend met banden die specifiek zijn getest voor Jaguar, dit wordt tevens als keurmerk op de band geplaatst. 

Neem contact op

Verschil tussen zomer- en winterbanden

De twee belangrijkste verschillen tussen zomer- en winterbanden zijn het profiel en de rubbersamenstelling. Een winterband heeft een dieper profiel dan een zomerband. Als het kouder wordt dan wordt het rubber van uw banden harder. 

Een zomerband heeft bij een koude wintertemperatuur minder goed grip op de weg. Daarnaast is het rubber van de winterband zachter. Deze twee verschillen hebben invloed op de remweg, het afrolgeluid en de rolweerstand van de banden. Bij lagere temperaturen remt uw auto daarom beter op winterbanden. Het is daarom van belang om uw zomerbanden bij lagere temperaturen te laten verwisselen. 

Heeft u vragen over welke band het beste bij u en uw Jaguar past? Neem dan contact op met een van onze Service Adviseurs. 

Neem contact op

Schade aan uw velg?

Niets is zo vervelend als u schade heeft of schade heeft aan uw velg. Uiteraard kunnen wij u ook hierbij helpen. Wij hebben namelijk alles in huis om de velg van uw Jaguar weer als nieuw te maken. Informeer naar de mogelijkheden of neem contact op met een van onze Service Adviseurs voor advies. 

 


 

Meer informatie over schadeherstel